Opskrift af Majbritt Louring Engell fra bogen Tarme i topform.
Kål og mandler fylder dig op med præbiotiske fibre, der styrker dit immunforsvar, og gør det lettere at holde vægten. Du kan evt. tilsætte kogte sorte linser til rådkålen eller koge kartofler til retten, hvis du mangler tilbehør.
Opskrift af Majbritt Louring Engell fra bogen Tarme i topform.
Kål og mandler fylder dig op med præbiotiske fibre, der styrker dit immunforsvar, og gør det lettere at holde vægten. Du kan evt. tilsætte kogte sorte linser til rådkålen eller koge kartofler til retten, hvis du mangler tilbehør.
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 2 stk andebryst
- 10 g smør
- salt og peber
- 20 stk mandler
- 1 stk rødløg
- 250 g rødkål
- 1 stk æble
- 2 spsk olivenolie
- 1 knsp karry
Topping
- 1 stk appelsin
- saltflager
- evt. sesamfø - alt. nigellafrø
- lidt skovsyre - frisk (kan erstattes med kørvel)
Ingredienser
Topping
|
Instruktioner
- Tænd for ovnen på 175 grader varmluft. Skær 4-5 snit i andebrysterne på skindsiden. Steg andebrysterne i smør på en pande med skindsiden nedad i ca. 2 minutter. Vend andebrysterne og lad dem stege et par minutter mere. Kom dem i et ildfast fad, drys med salt og peber på toppen og lad dem stege færdigt i ovnen 15-20 minutter.
- Rist mandlerne på en tør pande et par minutter. Ryst undervejs. Lad dem køle af. Del rødløget og skær det i tynde både. Snit rødkålen i tynde strimler. Skær æblet i tern.
- Varm olie og smør på en pande. Tilsæt karry og løg og vend det i olien. Tilsæt rødkål og æblestykker. Svits det ved svag varme i 5-8 minutter. Drys med lidt salt.
- Anret skiver af and på en tallerken med lun rødkålssalat pyntet med appelsinstykker, skåret i både, saltflager, sesamfrø og frisk skovsyre.
Du finder mange flere opskrifter og ikke mindst grundig og lettilgængelig viden i Bogen Tarme i topform. Du kan læse mere om bogen/købe den hos bl.a. Saxo.
.