Sund og velsmagende mad på 30 minutter!
Grøntsagsspaghetti med krydderurter. Du kan variere ingredienserne, og lade dig inspirere til din helt egen yndlingskombination af krydderurter. Måske du endda er så heldig at have et udvalg af urter i haven eller på altanen.
Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift.
Opskriften er fra bogen Grøntsagspasta af Sandra Pugliese.
Du kan læse mere om bogen her og du kan købe bogen hos bl.a. Saxo (sponsoreret link)
Tilberedningstid | 30 minutter |
Antal personer |
|
- 400 g squash spiralizeret vægt
- 100 g fuldkornsspaghetti
- 4 store håndfulde blandede krydderurter f.eks. basilikum, persille, estragon, kørvel og mynte 1 håndfuld oregano, salvie eller rosmarinblade
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 20 mandler
- 1 usprøjtet citron
- 40 g pecorino
- salt gerne himalayasalt
- friskkværnet sort peber
Ingredienser
Spaghetti :
Sauce :
|
- Skyl squash, spiralizer den og kom den i en sigte. Vent med at koge pastaen, til du har hakket alle krydderurterne til saucen.
- Kog pastaen al dente i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra pastaen i sigten, så vandet varmer de rå squashstrimler.
- Skyl og slyng krydderurterne, undtagen basilikum, den skal du kun aftørre for evt. støv eller jord.
- Finthak krydderurter og hvidløg, men hold dem hver for sig. Både hvidløg og krydderurterne individuelt.
- Tørrist mandlerne på en varm pande og finthak også dem.
- Steg det hakkede hvidløg i olien for lav varme i et par minutter, uden at det bruner, og tilsæt krydderurter og mandler. Tilsæt oregano/salvie/rosmarinbladene, og svits dem med 1 minut. Tag panden af varmen og bland med de resterende hakkede krydderurter.
- Fintriv osten, bland den i krydderurteblandingen og smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Brug gerne mindst 4 slags krydderurter i saucen, så får den mest smag. Denne pastaret smager bare himmelsk og hører til blandt favoritterne herhjemme. Kombinationen af krydderurter, mandler, hvidløg og citronskal giver en helt unik smag.
.