• Forside
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt
    • Email
    • Facebook
    • Instagram

ails

Umahro-certificeret sundhedsrådgiver Tina Mai

  • Bøger
  • Blog
  • Opskrifter

Opskrifter

Auberginehummus med hasselnøddesmør


Udskriv
Auberginehummus
Opskrift af Sandra Pugliese fra bogen Nødder af Sandra Pugliese og Matin Kreutzer
auberginehummus
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Føj til Madplan:
Denne opskrift er tilføjet din Madplan
Tilføj indkøbliste
Denne opskrift er tilføjet din indkøbsliste
Måltid Frokost, Tilbehør
Forberedelses tid 12 timer (udblødning af kikærter)
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 1 time (bagetid)
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 350 g aubergine
  • 200 g kogte kikærter *se noter
  • 1,5 spsk hasselnøddesmør
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 stk stor usprøjtet citron
  • 2-3 spsk koldt vand
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 lille håndfuld hasselnødder
  • himalayasalt
Måltid Frokost, Tilbehør
Forberedelses tid 12 timer (udblødning af kikærter)
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 1 time (bagetid)
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 350 g aubergine
  • 200 g kogte kikærter *se noter
  • 1,5 spsk hasselnøddesmør
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 stk stor usprøjtet citron
  • 2-3 spsk koldt vand
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 lille håndfuld hasselnødder
  • himalayasalt
auberginehummus
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Føj til Madplan:
Denne opskrift er tilføjet din Madplan
Tilføj indkøbliste
Denne opskrift er tilføjet din indkøbsliste
Instruktioner
  1. Skyl auberginen og aftør den. Prik den flere steder med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i 45-50 minutter. Den skal være helt mør, hvilket du bedst kan mærke, hvis du stikker en kødnål i den.
  2. Skrab kødet ud og kassér skrællen. Kom kødet i en foodprocessor sammen med nøddesmør, 1 spsk olie, fintrevet skal fra citronen samt saften fra den halve, 2 spsk vand og hvidløg.
  3. Aftør basilikum med et fugtigt klæde og kom også det i foodprocessoren og kør, til du har en cremet hummus. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis nødvendigt, og smag til med salt og evt. ekstra citronsaft.
  4. Grofthak nødderne og svits dem et par minutter i den resterende olie.
  5. Server hummussen med de ristede nødder henover.
Recipe Notes

* Kogte kikærter fra dåse smager ikke godt nok, så har du ingen hjemmekogte, så brug hellere hvide bønner fra dåse (drænet) eller lav en anden ret. At koge kikærter selv er meget let: Du udbløder dem i koldt vand 8-12 timer. Hælder vandet fra og koger dem i nyt, rent, koldt usaltet vand, til de er møre. Det tager ca. 45-60 minutter. Du skal bruge ca. 1½ dl tørrede kikærter for at få 3 dl kogte, men lav endelig en hel pose, de lader sig nemlig fint fryse i kogt tilstand, og så har du næsten friskkogte kikærter på ingen tid, når du skal bruge dem. Her tager du bare kikærterne ud af fryseren, overhælder dem med kogende vand, og 1 minut senere er de klar.

Variation
Du kan også sagtens lave hummussen med stegt aubergine i stedet. Så får du også
brugt skrællen på den. Personligt laver jeg den lige så ofte sådan, og her salter jeg
først auberginen, som jeg har skåret i tern. Ca. 1 time skal de ligge med salt i et
dørslag, derefter skyller jeg dem kort og knuger dem fri for væde. Jeg steger dem
på panden 5-7 minutter i lidt ekstra olivenolie, og resten af fremgangsmåden er
den samme. Det eneste, du så skal være opmærksom på, er, at hummussen bliver
en del mørkere pga. skrællen.

  • Del
  • Facebook
  • E-mail
  • Pinterest


Leave a Comment

. Annuller svar

Stay up to date

Modtag emails med sund inspiration og opskrifter

Anbefalet bog

Annonce

Privacy & Cookies: Jep - vi bruger også cookies Cookie Politik

Stay up to date

Modtag emails med sund inspiration og opskrifter

Måske vil du også synes om

A38 med skyr, mysli, bær og mynte

A38 med skyr, mysli, bær og mynte

billede energigrød

Professorens Grønne energigrød – super sund tarmbooster!

chiafrøboller

Chiafrøboller – lækre glutenfri boller

Jordbærsuppe med lakrids

Jordbærsuppe med lakrids eller citronmelisse

Bagt kartoffelsuppe med selleri og kylling

Bagt kartoffelsuppe med selleri og kylling

Copyright © 2016 · Ails.dk
loading Annuller
Indlæg blev ikke sendt - kontroller din e-mail adresse.
E-mail tjek mislykkedes, prøv igen
Beklager, din blog kan ikke dele indlæg via e-mail.