Opskrift af Anne Larsen fra bogen Den store antiinflammatoriske kostguide af Martin Kreutzer og Anne Larsen.
Bagt laks på ærtepuré og kikærter er en af mange lækre opskrifter som Anne Larsen har udviklet til bogen Den store antiinflammatoriske kostguide. Du kan læse mere om bogen/købe den hos bl.a. Saxo.
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 200 g kikærter - udblødte og kogte (svarende til 100 g tørrede)
- 250 g ekstra fine ærter (petit pois)
- 2 dl hønsebouillon
- 2 stk laksefileter - a ca. 125 g
- 1 spsk avocadoolie - alternativt ekstra jomfruolivenolie
- 1 håndfuld mynteblade
- citron
- havsalt
- sort peber - friskkværnet
- 1 lille håndfuld dildspidser
- 1 tsk koldpresset rapsolie
- 1 håndfuld ærteskud
Ingredienser
|
Instruktioner
- Kog ærterne i bouillon eller vand et par minutter.
- Bag laksen i et ovnfast fad på bagepapir ved 200 gr. i 12 minutter.
- Blend de grønne ærter med kogevand, avocado- eller olivenolie og mynte, og smag til med citron, salt og peber.
- Vend kikærter over varmen i rapsolie og dildspidser.
- Anret laksen på ærtepuré med varme kikærter med dild og ærteskud på toppen.
Recipe Notes
Det er altid en god idé, at have kogte kikærter på lager i fryseren.
Petit pois/ekstra fine ærter kan erstattes med fine ærter eller friskbælgede ærter i sæsonen.
.