Opskrift af Sandra Pugliese fra bogen Souping – det nye juicing
Broccolisuppen holder sig fint på køl til næste dag, og du kan spise den både varm og kold. Hvis du varmer den, skal det ske nænsomt og kun lige til kogepunktet.
Nederst under bonusinfo finder du en variant af suppen.
Suppen kan fryses.
Opskriften er fra bogen “Souping – det nye juicing” af Martin Kreutzer og Sandra Pugliese med undertitlen Detox dig til et slankere og sundere liv med lækre og smagfulde supper. Bogen indeholder 40 fantastiske opskrifter, som alle følger de antiinflammatoriske kostprincipper.
Du kan læse mere om bogen/købe den her.
Antal personer |
personer
|
- 2 stk skalotteløg - a ca. 20 g
- 200 g broccoli
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 200 g grønne ærter - frosne
- 7 dl fond - efter eget valg
- 1 stor håndfuld basilikum
- 175 g silketofu - eller anden smagsneutral tofu
- himalayasalt
- sort peber - friskkværnet
- 1 stk citron - usprøjtet (kan udelades)
Ingredienser
|
- Finthak løgene. Del broccoli i små buketter, og skyl dem grundigt
- Svits løget i olien for lav varme i 4-5 minutter, uden at det bruner. Tilsæt broccoli og ærter. Hæld fond over efter et halvt minut, og tag gryden af varmen.
- Aftør basilikum med et fugtigt klæde, kom det sammen med tofu og suppen i en blender og blend, til du har en cremet suppe. Smag til med salt, peber og evt. lidt fintrevet citronskal.
- Afkøl først suppen til stuetemperatur, og afkøl den derefter helt i køleskabet.
Variation
Du kan sagtens erstatte basilikum med andre urter som f.eks. mynte, estragon eller persille. Kan du ikke få frisk broccoli, så brug frossen.
I stedet for silketofu kan du bruge 250 g yoghurt 3,5%, 100 g nødder eller 100 g kogte hvide bønner.
Suppen kan fryses.
.