• Forside
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt
    • Email
    • Facebook
    • Instagram

ails

Umahro-certificeret sundhedsrådgiver Tina Mai

  • Bøger
  • Blog
  • Opskrifter

Opskrifter

Chiafrøboller – lækre glutenfri boller

chiafrøboller

Opskrift af Majbritt L. Engell fra bogen “Tarme i topform”. Du kan læse om bogen og købe den her.
Hvis du elsker boller, men gerne vil undgå gluten, så følger her opskriften på de lækreste, sunde glutenfri chiafrøboller.

Min (meget kræsne) datter elsker boller med ost til morgenmad, og jeg har bagt almindelige grovboller til hende siden hun var lille. I forsøg på at undgå gluten, har jeg testet de glutenfri chiafrøboller på den absolut hårdeste og mest nådesløse madanmelder jeg kender. Med bedømmelsen “De er vildt lækre mor!” må de siges at være bestået.

Hvis du selv har kræsne eller bare skeptiske børn, så er det en god idé at introducere nye indslag med den største selvfølgelighed, og uden lange taler om, hvor sundt det er. Det virker i hvert fald hos os – selv om det selvfølgelig ikke i sig selv er en garanti for succes.

Bollerne er meget luftige og let fugtige uden at være klæge. Det gør dem velegnede til også lige at spise på farten som de er eller som tilbehør til suppe e.lign.

Tarmboost: De mange små frø hjælper din fordøjelse på vej, og bidrager med masser af sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Bollerne kan fryses, så lav endelig rigeligt, når du alligevel er i gang. Bemærk at du nemt kan gange opskriften op, ved f.eks. at skrive 20 stk. i stedet for 10 stk.

Udskriv
Chiafrøboller - lækre glutenfri boller
chiafrøboller
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Føj til Madplan:
Denne opskrift er tilføjet din Madplan
Tilføj indkøbliste
Denne opskrift er tilføjet din indkøbsliste
Måltid Bagværk, Mellemmåltid, Morgenmad, Tilbehør
Børnevenlig Ja
Antal personer
stk.
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 4½ dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie ekstra jomfru
  • 1 tsk salt
  • 50 g chiafrø eller hørfrø
  • 50 g mandelmel
  • 120 g fuldkornsrismel
  • 120 g boghvedemel
  • 3 spsk FiberHUSK eller loppefrøskaller
Topping
  • Hasselnøddeflager eller hørfrø
Måltid Bagværk, Mellemmåltid, Morgenmad, Tilbehør
Børnevenlig Ja
Antal personer
stk.
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 4½ dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie ekstra jomfru
  • 1 tsk salt
  • 50 g chiafrø eller hørfrø
  • 50 g mandelmel
  • 120 g fuldkornsrismel
  • 120 g boghvedemel
  • 3 spsk FiberHUSK eller loppefrøskaller
Topping
  • Hasselnøddeflager eller hørfrø
chiafrøboller
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Føj til Madplan:
Denne opskrift er tilføjet din Madplan
Tilføj indkøbliste
Denne opskrift er tilføjet din indkøbsliste
Instruktioner
  1. Rør gæren ud i lunkent vand
  2. Tilsæt olie, salt, chiafrø, mandelmel, fuldkornsrismel, boghvedemel og FiberHUSK
  3. Rør dejen grundigt, minimum 5 minutter med dejkroge eller i røremaskine.
  4. Kom et viskestykke over dejen og sæt den til hævning et lunt sted i 30 minutter
  5. Form 10 boller og lad dem efterhæve 20 minutter mere. Varm imens oven op til 180 grader (varmluft)
  6. Pensl bollerne med æg eller æggehvide og drys med hasselnøddeflager
  7. Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er fint gyldne.
Recipe Notes

Tip: Spis en til morgenmad, fx med peanutbutter sammen med 1-2 æg eller 1-2 æggemuffins (opskrift fra bogen Tarme i topform). Kan fryses. Tilsæt eventuelt ca. 100 g revet gulerod, persillerod eller squash. Bag brødene ca. 5 minutter længere.

Twist: I brødopskriften er hvedemel erstattet med mandelmel, boghvedemel og fuldkornsrismel, ligesom der er tilsat FiberHUSK/loppefrøskaller, som er med til at samle brødet.


  • Del
  • Facebook
  • E-mail
  • Pinterest


Leave a Comment

. Annuller svar

Stay up to date

Modtag emails med sund inspiration og opskrifter

Anbefalet bog

Annonce

Privacy & Cookies: Jep - vi bruger også cookies Cookie Politik

Stay up to date

Modtag emails med sund inspiration og opskrifter

Måske vil du også synes om

A38 med skyr, mysli, bær og mynte

A38 med skyr, mysli, bær og mynte

billede energigrød

Professorens Grønne energigrød – super sund tarmbooster!

chiafrøboller

Chiafrøboller – lækre glutenfri boller

Jordbærsuppe med lakrids

Jordbærsuppe med lakrids eller citronmelisse

Bagt kartoffelsuppe med selleri og kylling

Bagt kartoffelsuppe med selleri og kylling

Copyright © 2016 · Ails.dk
loading Annuller
Indlæg blev ikke sendt - kontroller din e-mail adresse.
E-mail tjek mislykkedes, prøv igen
Beklager, din blog kan ikke dele indlæg via e-mail.