Opskrift af Professor Oluf Borbye Pedersen.
Prof. Oluf Borbye Pedersen og hans kone, har spist denne energigrød, som er en super sund tarmbooster, hver morgen i 29 år.
En sundere start på dagen fås nok ikke. De mange grøntsager i grøden er de sundhedsfremmende tarmbakteriers livret!
Ja ja… – tænker du sikkert – men hvordan smager det?
Det har jeg naturligvis testet, og det ærlige svar må være, at den smager bedre, end jeg havde frygtet, og er absolut til at spise. Dog må jeg sige, at den muligvis nok er tarmbakteriernes livret, men min bliver den altså ikke.
Jeg vil helt sikkert lave grøden igen, for den giver en helt usandsynlig god samvittighed og energi resten af dagen – men jeg kommer nok til at variere med anden morgenmad også 🙂
Prøv den selv – dine tarme vil elske dig for det!
Tilberedningstid | 15 minutter |
Antal personer |
pers.
|
Ingredienser
|
- Kom alle ingredienser i en blender eller food processor (personligt hakker jeg lige frugt og grønt groft, inden det kommer i blenderen, da min blender er lille og af ældre dato)
- Blend til en grøn finkornet grød
- Pynt med friske urter, bær og valnødder
Jeg køber alt hvad jeg kan få økologisk til en hel uge ad gangen, deler det op i daglige portioner og fryser ned. Så hver morgen ryger der en portion i blenderen sammen med urteteen og
En måleske proteinpulver med vaniljesmag, jeg topper det med hakkede nædder og bær. Det smager såååå dejligt. PRØV DET!
Min portion er dog kun det halve og det vejer alligevel med proteinpulver og the omkring 500 gr. Det synes jeg er en stor portion.
Kan en restaf Grønne grød gemmes i køleskabet , hvis man har fået rigeligt ?
Jeg tænker i princippet godt at det kan gemmes en dags tid, men lige denne opskrift tror jeg faktisk jeg ville drikke helt frisk – men det er primært pga. smagen 😉