• Forside
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt
    • Email
    • Facebook
    • Instagram

ails

Umahro-certificeret sundhedsrådgiver Tina Mai

  • Bøger
  • Blog
  • Opskrifter

Opskrifter

Focaccia med ingefær og rosmarin

Focaccia

Opskrift på focaccia med ingefær og rosmarin.
Brødet smager klart bedst friskt og lunt, men kan fint holde sig et par dage og lunes i ovnen.
Opskrift af Sandra Pugliese fra bogen Ingefær af Sandra Pugliese & Martin Kreutzer – se mere under opskriften nedenfor.

Udskriv
Focaccia med ingefær og rosmarin
Olivenolie er nærmest indbegrebet af middelhavskøkkenet. Aromatisk, som den er, tilfører den retterne en pragtfuld smag, men kompetencerne rækker længere end som så. Den altdominerende fedttype er den såkaldte MUFA (monounsaturated fatty acids). Disse fedtsyrer har vist sig at virke særligt inflammationsdæmpende og værner således mod hjertekar- sygdomme, visse gigtformer, eksem og en stribe andre lidelser. Brødet smager klart bedst friskt og lunt, men kan fint holde sig et par dage og lunes i ovnen. Opskrift af Sandra Pugliese fra bogen Ingefær af Sandra Pugliese & Martin Kreutzer - se nedenfor.
Focaccia
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Føj til Madplan:
Denne opskrift er tilføjet din Madplan
Tilføj indkøbliste
Denne opskrift er tilføjet din indkøbsliste
Måltid Bagværk, Tilbehør
Børnevenlig Ja
Antal personer
stort brød
Ingredienser
  • 4 dl lunkent vand * se noter
  • 8 g tørgær
  • 2 tsk honning
  • 80 g ingefær (skrællet vægt)
  • 6-8 store kviste rosmarin (svarer til ca 1-2 store spsk finthakkede blade pr. kvist)
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1½ tsk himalayasalt (fint)
  • 650 g mel** ** se noter
  • ½-¾ dl ekstra jomfruolivenolie
  • himalayasalt (groftkværnet/alternativt Maldon flagesalt)
Måltid Bagværk, Tilbehør
Børnevenlig Ja
Antal personer
stort brød
Ingredienser
  • 4 dl lunkent vand * se noter
  • 8 g tørgær
  • 2 tsk honning
  • 80 g ingefær (skrællet vægt)
  • 6-8 store kviste rosmarin (svarer til ca 1-2 store spsk finthakkede blade pr. kvist)
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1½ tsk himalayasalt (fint)
  • 650 g mel** ** se noter
  • ½-¾ dl ekstra jomfruolivenolie
  • himalayasalt (groftkværnet/alternativt Maldon flagesalt)
Focaccia
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Føj til Madplan:
Denne opskrift er tilføjet din Madplan
Tilføj indkøbliste
Denne opskrift er tilføjet din indkøbsliste
Instruktioner
  1. Rør gær og honning ud i vandet, og lad det stå 10 minutter.
  2. Skræl ingefæren, og groftriv den. Skyl og slyng rosmarinen, tag bladene fra stænglerne og finthak dem. Kom halvdelen af ingefær og rosmarin i dejen, og gem resten, til du former brødet.
  3. Bland derefter 2 spsk olie, salt og mel i, og ælt dejen igennem 5-10 minutter, allerhelst på en røremaskine. Tilsæt lidt mere mel om nødvendigt, men vær opmærksom på, at dejen skal være klistret. Lad dejen stå 10 minutter, og rør den så kraftigt igennem igen et halvt minuts tid.
  4. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve et par timer til dobbelt størrelse. Smør et stykke bagepapir lagt på en bageplade med lidt af olien.
  5. Hæld dejen ud på det, og tryk den ud med masser af olie på hænderne, så den fylder hele bagepladen. Du kan også lave to mindre brød på to plader. Lav små huller rundt omkring i dejen med dine fingre.
  6. Fordel resten af ingefæren og rosmarinen på dejen, og sørg for, at især ingefæren er godt fordelt. Dryp med mere olie og kværn godt med salt henover. Lad dejen hæve yderligere en halv time, og bag brødet i en 220 °C varm ovn 15-20 minutter,til brødet er gyldent og færdigbagt, men endelig ikke bagt for meget.
Recipe Notes

* Brug aldrig lunkent vand fra vandhanen, idet det indeholder en masse bakterier. Bland kogt vand med koldt vand fra hanen. Den mest optimale temperatur er omkring de 37 °C.

** Brødet bliver mest luftigt og originalt, hvis du bruger ren hvedemel, det italienske tipo 00. Det er imidlertid ikke det sundeste og mest fordøjelige valg, så jeg bruger personligt en blanding af rugmel (100 g), speltmel (150 g) og tipo 00 (ca. 400 g).


Ingefær - antiinflammatoriske shots, drikke, salater & varme retter Book Cover Ingefær - antiinflammatoriske shots, drikke, salater & varme retter
Sandra Pugliese & Martin Kreutzer
Muusmann gastro
177

Bogen indeholder 40 opskrifter, hvori ingefær indgår, samt alt hvad der er værd at vide om den magiske rod, og alle dens gode egenskaber.

Du kan læse mere om bogen her og købe den her

  • Del
  • Facebook
  • E-mail
  • Pinterest


Leave a Comment

. Annuller svar

Stay up to date

Modtag emails med sund inspiration og opskrifter

Anbefalet bog

Annonce

Privacy & Cookies: Jep - vi bruger også cookies Cookie Politik

Stay up to date

Modtag emails med sund inspiration og opskrifter

Måske vil du også synes om

A38 med skyr, mysli, bær og mynte

A38 med skyr, mysli, bær og mynte

billede energigrød

Professorens Grønne energigrød – super sund tarmbooster!

chiafrøboller

Chiafrøboller – lækre glutenfri boller

Jordbærsuppe med lakrids

Jordbærsuppe med lakrids eller citronmelisse

Bagt kartoffelsuppe med selleri og kylling

Bagt kartoffelsuppe med selleri og kylling

Copyright © 2016 · Ails.dk
loading Annuller
Indlæg blev ikke sendt - kontroller din e-mail adresse.
E-mail tjek mislykkedes, prøv igen
Beklager, din blog kan ikke dele indlæg via e-mail.