Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift. I Sandras bog Krydderurter, som opskriften stammer fra, finder du ikke bare et væld at lækre opskrifter med brug af de sunde krydderurter, men også en gennemgang af de mest gængse krydderurter, dyrkning, anvendelse og sunde egenskaber og meget andet. Du kan købe bogen hos bl.a. Saxo.;
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
portioner
|
- 250-300 g spidskål renset vægt
- 50 g fennikelknold renset vægt
- 100 g asparges renset vægt
- 1 håndfuld hestebønner bælgede
- 2 store håndfulde krydderurter dild, kørvel, purløg og/eller persille
- Dressing
- 2-3 spsk græsk yoghurt gerne 10 %
- 1 lille spsk god mayonnaise
- 1-2 tsk æbleeddike
- 1-2 tsk honning
- himalayasalt og friskkværnet hvid peber
Ingredienser
|
- Halver kålen, skær stokken væk, og snit den i meget fine strimler. Skyl og slyng dem. Skyl fennikel, og snit ligeledes den i meget tynde strimler. Det gøres nemmest på et mandolinjern. Skyl asparges, bræk de træede ender af og kasser dem. Høvl dem i tynde strimler på langs med en tyndskræller (kartoffelskræller) eller på et mandolinjern. Pas på fingrene!
- Skyl og slyng urterne, og finthak dem. Bland kål med fennikel, asparges, de bælgede bønner og krydderurter.
- Bland yoghurt med mayonnaise, og smag til med eddike, honning, salt og peber.Bland dressingen med grøntsager og server.
Variation Brug også gerne friskbælgede grønne ærter eller nye gulerødder i sommerperioden. Om vinteren kan du bruge finthøvlede rodfrugter sammen med kålen, og erstatte den hvide kål med grøn kål som fx rosenkål eller meget fintsnittet palmekål eller grønkål.
Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift. I Sandras bog Krydderurter, som opskriften stammer fra, finder du ikke bare et væld at lækre opskrifter med brug af de sunde krydderurter, men også en gennemgang af de mest gængse krydderurter, dyrkning, anvendelse og sunde egenskaber og meget andet. Du kan købe bogen hos bl.a. Saxo.
.