Tilberedningstid | 30 minutter |
Ventetid | 2 timer |
Antal personer |
portioner
|
- 1 stor kylling
- 4-6 pastinakker - alternativt persillerødder eller knoldselleri
- 4-6 gulerødder
- 3 store løg
- 15-20 fed hvidløg - kan udelades
- 8-10 store tomater
- 2 store usprøjtede citroner
- 3-4 store kviste rosmarin - og evt. andre urter f.eks. oregano, salvie og timian
- 300 - 400 g kogte butterbeans - alternativt kikærter
- ekstra jomfruolivenolie
- tørrede chiliflager meget gerne røgede
- salt
- friskkværnet peber
Ingredienser
|
- Drys kyllingen godt med salt og peber, også indeni. Læg den i en stor bradepande smurt med olie.
- Skrub eller skræl pastinakker og gulerødder og skær i mindre tern. Pil løgene og skær dem i kvarte. Pil hvidløgsfed. Skyl tomater og skær dem i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne med fintrevet citronskal og lidt olie, chiliflager, salt og peber. Kom dem i bradepanden. Pres citronsaften ud over det hele og læg skallerne ved, kom gerne et par stykker i kyllingen. Kom også rosmarinblade ved grøntsager og kylling.
- Steg kyllingen i ovnen ved 125 °C i ca. 1½ time, bland bønner eller kikærter i grøntsagerne og steg yderligere ½ times tid. Hvis grøntsagerne ser ud til at få for meget undervejs, så tag dem ud, steg kyllingen færdig og sæt dem ind til sidst med bælgfrugterne, så de bliver varmet godt igennem. Kyllingen bliver klart bedst, når den steges på denne måde i længere tid for lav varme.
Tip:
Server gerne retten med en salat af sprøde grøntsager. Kyllingen rækker langt, da man kan nøjes med mindre kød, når man blander proteinkilderne. Resterne holder sig fint på køl et par dage, og kødet lader sig også fint fryse. Grøntsagerne smager også skønt kolde eller genopvarmede næste dag.
Variation:
Du kan naturligvis lave retten med andet end kylling. Fx en god lammekølle, der blot skal stege lidt kortere. Grøntsagerne kan fx varieres med aubergine, squash, hestebønner og fennikel. Du kan også lave fisk på denne måde, her skal fisken bare først lægges på det sidste kvarters tid, alt efter størrelsen.
Har du lyst til at prøve flere af de lækre grønne retter fra bogen Supersund Flexitar, fås bogen bl.a. hos Saxo.
.