A38 rørt med skyr og toppet med mysli: havregryn, frø, kerner, gojibær og kokosflager samt bær og mynte
Opskrift af Anne Larsen fra bogen Den store antiinflammatoriske kostguide af Martin Kreutzer og Anne Larsen
Dette er intet mindre end den bedste mysli, jeg nogensinde har smagt! Jeg spiser den næsten hver morgen, og har også serveret den til brunch for familien, og brugt den som en lille værtindegave. Den er så god, at den kan spises som slik!
Jeg er ikke stor fan af skyr alene, men blandingen af A38 og skyr giver en virkelig lækker konsistens. På den måde får du samtidig gav af både proteiner fra den magre skyr og de gode mælkesyrebakterier i A38. Med mysli, bær og mynte på toppen, får du virkelig en sund og lækker smagseksplosion.
Stor tak til Anne Larsen som har givet mig lov til, at dele opskriften her på bloggen. Den store antiinflammatoriske kostguide er i øvrigt fuld af mange andre super lækre opskrifter, og er absolut værd at investere i.
Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 15-20 minutter |
Antal personer |
portion
|
- en lille håndfuld mynteblade
- en lille håndfuld blåbær - alternativt andre bær
- 6 dl havregryn - gerne glutenfri
- 2 dl valnøddekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl valnøddeolie
- 1 dl ahornsirup
- 2 spsk lakridspulver - groft
- 1 nip havsalt
- 1 dl hørfrø - stødte
- 1 dl gojibær
- 1 dl kokosflager (også kaldet kokoschips)
Ingredienser
Topping
Mysli
|
- Bland gryn, kerner og sesamfrø. Anbring det i en bradepande med bagepapir. Bland olie, sirup og lakridspulver. Gnid det godt ind i ingredienserne på bradepanden. Giv det hele et nip salt.
- Bag det i en 200 gr varm ovn i 20 minutter. Vend det undervejs. Tag det ud, når det er jævnt gyldent. Bland stødte hørfrø, gojibær og kokosflager i myslien, og lad den afkøle.
- Rør A38 med skyr og anret med mysli, blåbær og mynte.
Hold godt øje med myslien i ovnen efter 15 min. - ovne er forskellige. Husk at temperaturen skal være lavere hvis du bruger varmluft - ca. 175 gr. i ca. 15 min. passer i min ovn.
Jeg opbevarer min mysli i et patentglas (fra Ikea til ingen penge).
Jeg har vitterligt ikke serveret myslien for nogen, der ikke straks har insisteret på at få opskriften.
Velbekomme!
.