Opskrift på to lækre salater. Lav evt. begge – afveksling fryder. Brug dem som fyld i en lækker sandwich, som pålæg på et godt stykke rugbrød, eller med hjemmebagte Hvidløgsflütes med krydderurter
Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift. I Sandras bog Krydderurter, som opskriften stammer fra, finder du ikke bare et væld at lækre opskrifter med brug af de sunde krydderurter, men også en gennemgang af de mest gængse krydderurter, dyrkning, anvendelse og sunde egenskaber og meget andet. Du kan købe bogen hos bl.a. Saxo.;
Tilberedningstid | 15 |
Ventetid | 90 minutter (pochering og afkøling:) |
Antal personer |
portioner
|
- 1 stort kyllingebryst eller 1 stor laksebøf uden skind og ben
- 125 g babysquash alternativt alm. squash
- 40 g æble udkernet vægt
- 25 g rødløg skrællet vægt
- 50 g friskbælgede grønne ærter
- 2 spsk græsk yoghurt 10 % eller et alternativ til komælksyoghurt
- ½ spsk mayonnaise
- 1 spsk kapers helst dem, der ligger i olie
- 1 usprøjtet citron alternativt limefrugt som variation til laksesalaten
- 1 håndfuld stuehvidløg eller kinesisk purløg til kyllingesalaten og en håndfuld estragon til laksesalaten
- himalayasalt og friskkværnet sort eller rosa peber
Ingredienser
|
- Kog en gryde op med letsaltet vand. Når vandet koger, tilsætter du kyllingebryst eller laksebøf. Kyllingebrystet skal småsimre i 10 minutter, hvorefter du lægger låg på, slukker for varmen, og lader det pochere færdigt i 30-35 minutter. Ved laksebøffen slukker du straks for vandet, og lader den pochere færdig i 15 minutter i vandet. Lad kød eller fisk køle helt af, inden du laver salaten. Kyllingekødet skærer du i små tern, laksekødet piller du bare fra hinanden med fingrene.
- Skyl squash, og skær dem i små tynde skiver, bruger du en stor squash, så skær den i småbitte tern. Skyl også æblet, fjern kernehuset og skær ligeledes det i småbitte tern. Finthak rødløget. Skyl og slyng krydderurten, og finthak den.
- Bland kylling eller laks med yoghurt, mayonnaise, ærter, squash, æble, rødløg, kapers og fintrevet citronskal. Bland henholdsvis stuehvidløg i kyllingesalaten og estragon i laksesalaten og smag til med salt og peber.
Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift. I Sandras bog Krydderurter, som opskriften stammer fra, finder du ikke bare et væld at lækre opskrifter med brug af de sunde krydderurter, men også en gennemgang af de mest gængse krydderurter, dyrkning, anvendelse og sunde egenskaber og meget andet. Du kan købe bogen hos bl.a. Saxo.;
.