Opskrift af Sandra Pugliese fra bogen Bone Broth
Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift.
Opskriften er fra bogen Bone Broth af Sandra Pugliese, Anna Iben Hollensberg og Charlotte Gylling Mortensen. Bogen indeholder alt, hvad du behøver af viden og opskrifter, hvis du har lyst til at give dig i kast med den kraftfulde “knoglebryg” med de mange gode helende og nærende egenskaber.
Du kan købe bogen hos bl.a. Saxo (sponsoreret link)
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
personer
|
- 150 g kartofler skrællet vægt
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie alternativt smør eller ghee
- ½ dl risottoris eller perlebyg
- 7-8 dl bone broth alternativt bouillon
- 400 g grønne bønner ** se noter
- 100-150 g kogte hvide bønner
- 150-200 g kogt kyllingekød
- 75 g rucola
- 1 stor(e) håndfuld(e) basilikum
- 1 håndfuld(e) mandler
- 1 fed hvidløg
- 2-3 ansjosfileter kan udelades
- 60 g pecorino, parmesan eller manchego
- 3/4 dl ekstra jomfruolivenolie
- salt gerne himalayasalt
Ingredienser
PESTO:
|
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Svits dem i olien et par minutter, tilsæt ris og derefter broth. Skyl og nip bønnerne og skær dem i mindre stykker. Når kartofler og ris er møre, tilsættes begge typer bønner og kyllingekød. Kog i 2 minutter, før du tager gryden af varmen.
- Skyl og slyng rucola og aftør basilikum. Tørrist mandlerne et par minutter og kør alle ingredienserne til en cremet pesto. Smag til med salt. Server den varme suppe med en skefuld pesto i.
*Der er pesto nok til flere dage, men idet den holder sig fint 5-6 dage på køl og smager pragtfuldt til alt, hvad man kan komme i tanke om, vil jeg foreslå, du laver fuld portion.
**Du kan lave denne suppe med alle mulige andre grøntsager end grønne bønner – alt efter sæson. Broccoli, rosenkål, savoykål, grønne asparges og grønne ærter smager også pragtfuldt i suppen. Du kan sagtens erstatte de hvide bønner med kylling eller omvendt.
.