Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift.
Opskriften er fra bogen Bone Broth af Sandra Pugliese, Anna Iben Hollensberg og Charlotte Gylling Mortensen. Bogen indeholder alt, hvad du behøver af viden og opskrifter, hvis du har lyst til at give dig i kast med den kraftfulde “knoglebryg” med de mange gode helende og nærende egenskaber.
Du kan købe bogen hos bl.a. Saxo (sponsoreret link)
Tilberedningstid | 75 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 200 g lammekød fx bov eller kølle
- 2 fed hvidløg
- 2 store kviste rosmarin
- 1½ spsk ekstra jomfruolivenolie alternativt smør eller ghee
- 1 lille spsk fintsigtet speltmel hvedemel eller fuldkornsrismel
- 1 lille glas hvidvin
- 1 tsk koncentreret tomatpuré
- 2 dl 2 ret koncentreret bone broth alternativt god bouillon
- 100 - 150 g kogte butterbeans
- 600 g blandede svampe fx østershatte, shiitake, karl johan
- ½ tsk honning
- salt gerne himalayasalt
- friskkværnet sort eller hvid peber
- evt. lidt tørrede chiliflager
Ingredienser
|
Instruktioner
- Skær kødet i mindre tern. Skær hvidløget i tynde skiver og finthak de rengjorte rosmarinblade. Brun kødet i olien et par minutter på alle sider, tilsæt hvidløg og rosmarin. Hvidløget må ikke brune, men må gerne lige netop begynde at tage en smule farve. Drys melet over, vend det hurtigt og tilsæt vinen. Lad det koge ind 1 minuts tid, tilsæt koncentreret tomat og derefter broth og bønner.
- Lad retten småsimre for meget lav varme under låg i 45-60 minutter, tilsæt evt. lidt mere broth eller vand undervejs, hvis det bliver for tørt. Mens det simrer, klargøres svampene, de skal kun børstes rene eller tørres let. Skær dem i mindre stykker.
- Kom svampene i gryden til kødet, tilsæt honning og drys med salt og peber. Lad det simre yderligere nogle minutter under omrøring, til svampene er møre. Smag evt. til med mere salt og peber samt chiliflager.
Recipe Notes
DAMPEDE GRØNNE BØNNER ELLER ASPARGES SMAGER FANTASTISK TIL DENNE RET.
.