Denne is er så sund at du kan spise den til morgenmad!
Har du lyst til at prøve flere af de lækre grønne retter fra bogen Supersund Flexitar, fås bogen bl.a. hos Saxo.
Forberedelses tid | 10 minutter |
Ventetid | 4-6 timer (frysetid) |
Antal personer |
personer
|
- 300 g mango (skrællet, udkernet vægt)
- 250 g græsk yoghurt 10 % -alternativt en vegansk variant
- 65 g koldslynget honning -alternativt ahornsirup eller kokossirup
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 usprøjtet citron
- 1 spsk kokosmel (kan udelades)
Ingredienser
|
- Skræl mangoen og skær kødet fra stenen. Kom mango, yoghurt, honning, vaniljepulver, fintrevet citronskal og 1 spsk saft i en blender og blend, til du har en cremet masse. Kom den i en beholder og frys den, til den bliver til is. Hvis du har tid og husker det, så rør i isen undervejs, mens den fryser. Du kan også køre isen i en ismaskine, så bliver den mere cremet.
- Rist kokosmelet let på en tør pande eller i ovnen ved 150 °C, til det netop begynder at brune. Pas på, det ikke brænder på, det går lynhurtigt.
- Server isen med ristet kokosmel og evt. et par blade af din yndlingskrydderurt (jeg bruger ofte citronmelisse, citronverbena eller mynte hertil).
Variation:
Du kan tilsætte indmaden fra et par passionsfrugter og/eller bladene fra et par stængler rosmarin eller en håndfuld mynte. Isen smager også skønt med fintrevet appelsinskal i stedet, eller fx lidt appelsinvand eller rosenvand. Du kan også lave isen uden yoghurt, kun med mangokød blendet med lidt mandelmælk og honning/ahornsirup. Så bliver den mere som en lækker sorbet.
Har du lyst til at prøve flere af de lækre grønne retter fra bogen Supersund Flexitar, fås bogen bl.a. hos Saxo.
.