Opskrift af Majbritt Louring Engell fra bogen Tarme i topform.
Laks er smækfyldt med omega 3-fedtsyrer, der modvirker inflammation. En effekt, som man formoder har noget med de gode tarmbakterier at gøre.
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 200 g gulerod
- 200 g pastinak
- 100 g grønne bønner
- 3 blade palmekål - alternativt grønkål
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- salt
- peber
- lidt frisk chili
- 20 g pistacienødder
- 1 håndfuld dild - frisk
- 10 g parmesan
- 2 stk laksefileter - a 120-150 g pr. stk
Ingredienser
|
Instruktioner
- Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.
- Hak hvidløgene. Skrub eller skræl gulerødder og pastinakker og del dem på langs. Skær enderne af de grønne bønner.
- Kom gulerod, pastinak, grønne bønner, palmekål og olie i et fad og bland grøntsagerne og olie. Drys hvidløgsstykker over retten og krydr med salt, peber og chili og bag retten i ovnen i ca. 45-55 minutter.
- Hak pistacienødder og dild fint og riv parmesanen på den fine side af et rivejern. Bland pistacienødder, dild og parmesan. Fordel det over laksen og drys med lidt salt.
- Bag laksen i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Anret laksen på en tallerken med grøntsager.
Recipe Notes
Tarmboost: Laks er smækfyldt med omega 3-fedtsyrer, der modvirker inflammation. En effekt, som man formoder har noget med de gode tarmbakterier at gøre.
Server eventuelt kogte kartofler til eller hummus med hasselnød og blomkål (opskrift fra Tarme i topform).
Du finder mange flere opskrifter og ikke mindst grundig og lettilgængelig viden i Bogen Tarme i topform. Du kan læse mere om bogen/købe den hos bl.a. Saxo.
.