Radicchiosalat med brøndkarse, blåbær og granatæble.
De bedste salater er ofte også de mest enkle. Denne kan absolut anbefales.
I min barndom var brøndkarse blot pynt på fadet med oksesteg, og blev skrabet af og efterladt på tallerkenen. Shame on us! for brøndkarse er en af de sundeste krydderurter vi har. Heldigvis er den nu igen på “rollelisten” i mange nye opskrifter, og ikke længere i en trist birolle som pynt.
Desværre synes jeg stadig det kan være lidt svært at få brøndkarse i supermarkederne. Jeg plejer at have heldet med mig i Føtex og hos nemlig.com. I sommer lykkedes det mig, at få et par planter til at trives i en krukke på en nordvendt altan. Brøndkarse holder af fugtig jord og lys, men ikke direkte sol.
Opskrift af Rebecca Leth-Nisssen Johansen fra bogen Salatfabrikken. Se også anmeldelsen af bogen her – eller køb den her og lad dig friste af de mange andre lækre salater.
Kunne du lide denne opskrift? – Du meget velkommen til at dele den!
Antal personer |
portioner
|
- 2 håndfulde radicchiosalat
- 1 håndfuld blåbær
- 2 håndfulde brøndkarse
- 1 lille granatæble
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
Ingredienser
|
- Skyl salat, blåbær og brøndkarse og lad det hele dryppe af.
- Snit radicchiosalaten fint i skiver og anret den på et fladt salatfad/en tallerken.
- Bland med plukket brøndkarse.
- Skær granatæblet midtover. Pres/pil saft og kerner ud i en skål. Undgå den hvide hinde.
- Fordel blåbær og granatæblekerner hen over salaten.
- Krydr med salt og peber, og dryp til sidst lidt god olivenolie henover.
.