• Forside
  • Privatlivspolitik
  • Kontakt
    • Email
    • Facebook
    • Instagram

ails

Umahro-certificeret sundhedsrådgiver Tina Mai

  • Bøger
  • Blog
  • Opskrifter

Opskrifter

Skalddyrs-chowder

Skalddyrs-chowder

Foto: Thomas Hergaard


Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift.

Opskriften er fra bogen Kokosolie af Sandra Pugliese, Anna Iben Hollensberg og Charlotte Gylling Mortensen. En del af de tre forfatteres serie Functional Foods udgivet af forlaget Muusmann. Du kan læse mere om bogen her og du  kan købe bogen hos bl.a. Saxo (sponsoreret link)

Udskriv
Skalddyrs-chowder
Opskrift af Sandra Pugliese
Skalddyrs-chowder
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Føj til Madplan:
Denne opskrift er tilføjet din Madplan
Tilføj indkøbliste
Denne opskrift er tilføjet din indkøbsliste
Måltid Frokost, Hovedret, Suppe
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 lille løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 stor rød chili
  • 50 g bladselleri
  • 50 g gulerod skrællet/skrubbet vægt
  • 2 skiver kalkunbacon kan udelades
  • 150 g kartofler skrællet vægt
  • 1 spsk koldpresset jomfrukokosolie
  • 1½ dl fed kokosmælk gerne fra dåse
  • 3½ dl fiske/kyllinge- eller grøntsagsbroth
  • 100 g håndfulde broccolibuketter eller anden grøn grøntsag
  • 100 g majskerner frosne
  • 200 g skaldyr*
  • salt gerne himalayasalt friskkværnet sort peber
Måltid Frokost, Hovedret, Suppe
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 lille løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 stor rød chili
  • 50 g bladselleri
  • 50 g gulerod skrællet/skrubbet vægt
  • 2 skiver kalkunbacon kan udelades
  • 150 g kartofler skrællet vægt
  • 1 spsk koldpresset jomfrukokosolie
  • 1½ dl fed kokosmælk gerne fra dåse
  • 3½ dl fiske/kyllinge- eller grøntsagsbroth
  • 100 g håndfulde broccolibuketter eller anden grøn grøntsag
  • 100 g majskerner frosne
  • 200 g skaldyr*
  • salt gerne himalayasalt friskkværnet sort peber
Skalddyrs-chowder
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Føj til Madplan:
Denne opskrift er tilføjet din Madplan
Tilføj indkøbliste
Denne opskrift er tilføjet din indkøbsliste
Instruktioner
  1. Finthak løg, hvidløg og chili. Skyl bladselleri og skrub eller skræl guleroden. Skær dem i små tern. Skær bacon i tynde strimler, skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
  2. Svits først løg og hvidløg i olien 3-4 minutter for lav varme, tilsæt da chili, bladselleri, gulerod, bacon og kartofler. Lad det svitse med nogle minutter, hvorefter du tilsætter kokosmælk og broth.
  3. Lad retten simre 10 minutter, mens du klargør broccoli og skaldyr. Broccolien skylles og skæres i meget små buketter. Evt. muslinger skylles grundigt under rindende vand, skæg fjernes, og muslinger, der ikke lukker helt til, kasseres.
  4. Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt broccoli, majs og skaldyr og kog videre et par minutter under låg, til skaldyrene er færdige. Smag til med salt og peber og server.
Recipe Notes

*Du kan bruge rejer, babyblæksprutter og muslinger. Du kan også lave retten vegetarisk ved at tilsætte 200 g kogte bønner eller kikærter i stedet og udelade bacon

 

  • Del
  • Facebook
  • E-mail
  • Pinterest


Leave a Comment

. Annuller svar

Stay up to date

Modtag emails med sund inspiration og opskrifter

Anbefalet bog

Annonce

Privacy & Cookies: Jep - vi bruger også cookies Cookie Politik

Stay up to date

Modtag emails med sund inspiration og opskrifter

Måske vil du også synes om

A38 med skyr, mysli, bær og mynte

A38 med skyr, mysli, bær og mynte

billede energigrød

Professorens Grønne energigrød – super sund tarmbooster!

chiafrøboller

Chiafrøboller – lækre glutenfri boller

Jordbærsuppe med lakrids

Jordbærsuppe med lakrids eller citronmelisse

Bagt kartoffelsuppe med selleri og kylling

Bagt kartoffelsuppe med selleri og kylling

Copyright © 2016 · Ails.dk
loading Annuller
Indlæg blev ikke sendt - kontroller din e-mail adresse.
E-mail tjek mislykkedes, prøv igen
Beklager, din blog kan ikke dele indlæg via e-mail.