Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift.
Opskriften er fra bogen Kokosolie af Sandra Pugliese, Anna Iben Hollensberg og Charlotte Gylling Mortensen. En del af de tre forfatteres serie Functional Foods udgivet af forlaget Muusmann. Du kan læse mere om bogen her og du kan købe bogen hos bl.a. Saxo (sponsoreret link)
Tilberedningstid | 30 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 1 lille løg
- 1 stort fed hvidløg
- 1 stor rød chili
- 50 g bladselleri
- 50 g gulerod skrællet/skrubbet vægt
- 2 skiver kalkunbacon kan udelades
- 150 g kartofler skrællet vægt
- 1 spsk koldpresset jomfrukokosolie
- 1½ dl fed kokosmælk gerne fra dåse
- 3½ dl fiske/kyllinge- eller grøntsagsbroth
- 100 g håndfulde broccolibuketter eller anden grøn grøntsag
- 100 g majskerner frosne
- 200 g skaldyr*
- salt gerne himalayasalt friskkværnet sort peber
Ingredienser
|
Instruktioner
- Finthak løg, hvidløg og chili. Skyl bladselleri og skrub eller skræl guleroden. Skær dem i små tern. Skær bacon i tynde strimler, skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
- Svits først løg og hvidløg i olien 3-4 minutter for lav varme, tilsæt da chili, bladselleri, gulerod, bacon og kartofler. Lad det svitse med nogle minutter, hvorefter du tilsætter kokosmælk og broth.
- Lad retten simre 10 minutter, mens du klargør broccoli og skaldyr. Broccolien skylles og skæres i meget små buketter. Evt. muslinger skylles grundigt under rindende vand, skæg fjernes, og muslinger, der ikke lukker helt til, kasseres.
- Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt broccoli, majs og skaldyr og kog videre et par minutter under låg, til skaldyrene er færdige. Smag til med salt og peber og server.
Recipe Notes
*Du kan bruge rejer, babyblæksprutter og muslinger. Du kan også lave retten vegetarisk ved at tilsætte 200 g kogte bønner eller kikærter i stedet og udelade bacon
.