Tak til Sandra Pugliese for lån af opskrift.
Opskriften er fra bogen Grøntsagspasta af Sandra Pugliese.
Du kan læse mere om bogen her og du kan købe bogen hos bl.a. Saxo (sponsoreret link)
Tilberedningstid | 45 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Spaghetti:
- 100 g fuldkornsspaghetti
- 250 g squash spiralizeret vægt
Sauce:
- 15 g tørrede Karl Johan-svampe
- 2 fed hvidløg
- 1 lille håndfuld salvie
- 225 g Karl Johan-svampe renset vægt
- ½ dl hvidvin
- 3/4 dl piskefløde
- 1 håndfuld(e) kruspersille
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- salt gerne himalayasalt
- friskkværnet hvid peber
- pecorino
- trøffelolie helst lavet på olivenolie
Ingredienser
Spaghetti:
Sauce:
|
Instruktioner
Spaghetti:
- Skyl squashen grundigt, kør den igennem spiralizeren og kom halvdelen i en sigte. Sæt de tørrede svampe i blød som nedenfor beskrevet, inden du koger pastaen.
- Kog pastaen al dente i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld pastavandet fra i sigten med squashen, så den varme pasta blander sig med squash, og tilsæt resten af squashen.
- Mens pastaen koger, laver du saucen.
Sauce:
- Overhæld de tørrede svampe med kogende vand og lad dem stå 15 minutter. Hæld vandet fra, gerne gennem et klæde, så du kan bruge noget af det i saucen. Skyl de udblødte svampe godt i koldt vand, knug dem fri for væde og finthak dem.
- Finthak hvidløget. Slyng og skyl salvie og finthak også det. Rens svampene, helst uden brug af vand, så de ikke bliver svampede. Jeg gør det normalt med en tandbørste og/eller et fugtigt rent viskestykke. Skær svampene i mindre stykker. Skyl og slyng også persillen og finthak den.
- Svits hvidløg og salvie i olivenolien 1 minuts tid, til hvidløget begynder at brune. Tilsæt begge typer svampe og svits yderligere et par minutter, til de begynder at tage farve. Tilsæt hvidvin, lad det koge 1 minut og tilsæt piskefløden. Lad det koge lidt ind yderligere et par minutter og smag til med salt og peber.
- Bland saucen i pastaen sammen med persillen, anret på tallerkener, dryp med trøffelolie og drys med friskrevet pecorino.
Recipe Notes
Tip : Du kan sagtens lave saucen med andre typer svampe alt efter udvalg og sæson. Prøv at finde svampe, der er så lidt jord på som muligt, for det tager altså ret lang tid at børste dem fri for jord, hvilket også er, hvorfor den samlede tilberedningstid på denne ret er så lang.
.