Spaghetti med verdens bedste tomatsauce
Opskrift af Sandra Pugliese. Tip fra Sandra Pugliese: Denne sauce er perfekt som base til de fleste slags saucer med tomat, og den er i øvrigt genial som pizzasauce. Jeg vil anbefale dig at lave en firedobbelt portion, hvilket svarer til 3 dåser tomater. Derefter kan du fryse saucen ned i portioner af 3 dl, hvilket svarer meget godt til den mængde, der passer til 2 portioner pasta. Det er mere sauce, end man ville bruge i Italien, og det er helt op til dig, om du foretrækker pastaen mere eller mindre våd. Jeg synes, mængden er passende sådan, især fordi saucen smager så godt.
Antal personer
2
Tilberedningstid
60minutter
Antal personer
2
Tilberedningstid
60minutter
Ingredienser
Spaghetti:
Tomatsauce:
Instruktioner
Spaghetti:
  1. Skyl squashen og skrub eller skræl guleroden. Kør begge gennem spiralizeren, men hold dem adskilt. Vent med at koge pastaen, til saucen er færdig.
  2. Kog spaghettien al dente i letsaltet vand efter anvisningen på pakken, og tilsæt gulerodsstrimlerne det sidste minut af kogetiden. Hæld vandet fra i en sigte og bland den varme pasta med de rå squashstrimler.
Tomatsauce:
  1. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver og svits dem i olien i en tykbundet gryde, til de lige netop begynder at brune. Tilsæt ansjosfileten, tag gryden af varmen og lad den opløse sig i olien.
  2. Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt tomatpuré. Lad det varme godt igennem et par minutter og tilsæt vandet. Efter yderligere 1 minuts tid tilsætter du de flåede tomater. Lad saucen simre 15-20 minutter, tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis den koger for tør.
  3. Når den er kogt godt ind, tilsætter du basilikumbladene og smager til med honning, peperoncino og salt. Bland pasta med den varme sauce og server med rigeligt friskrevet pecorino.