Opskrift på Spelt-tabbouleh fra bogen Salatfabrikken
Jeg har fået lov til at give dig en “smagsprøve” på en af de mange lækre opskrifter fra bogen Salatfabrikken. En sund og indbydende salat, som er god både alene eller sammen med f.eks. lidt kylling.
Salaten er også fantastisk som frokost dagen efter.
Husk at du selv kan ændre antallet af personer i opskriften nedenfor, så den passer til antallet af sultne munde hjemme hos dig.
Se også anmeldelsen af bogen her – eller køb den her og lad dig friste af de mange andre lækre salater.
Kunne du lide denne opskrift? – Du meget velkommen til at dele den!
Antal personer |
portioner
|
Ingredienser
- 3 dl speltkerner
- 1 middelstort granatæble
- 3 forårsløg
- 1 stor håndfuld persille
- 1 lille håndfuld mandler
- 1 lille håndfuld græskarkerner
- olivenolie
- chili
Dressing
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2-3 tsk rosenvand
- salt og peber (eller Knorr Aromat)
Ingredienser
Dressing
|
Instruktioner
- Kog speltkerner efter anvisning på posen. Dræn for evt. overskudsvand og afkøl.
- I mellemtiden halverer du granatæblet og piller kernerne ud. Pres saften i en skål og undgå den hvide membran.
- Rengør forårsløgene og skær i fine skiver. Rengør også persillen og hak den fint.
- Hak mandlerne og rist dem på en tør pande.
- Rist græskarkernerne på en pande med en smule olie samt chili. Lad kernerne afkøle helt.
- Bland de afkølede speltkerner, granatæblekerner og -saft, hakket persille, forårsløg, mandler og chili-græskarkerner.
- Krydr med Knorr Aromat (eller salt og peber), tilsæt god olivenolie og rosenvand (efter smag).
.